🔰Predpoveď zlato (XAUUSD):

Cena zlata sa dnes pohybuje nad hranicou @2300 USD a hľadá nový impulz po včerajších amerických dátach.

Z technického hľadiska vykazuje zlato určitú odolnosť.

Následný odraz spolu so skutočnosťou, že oscilátory na dennom grafe sa stále držia v pozitívnom teritóriu, si vyžaduje určitú opatrnosť pre predávajúcich obchodníkov. Preto bude rozumné počkať na posun pod hranicu @2300 USD.

Cena zlata by potom mohla klesnúť na oblasť 2260 – 2255 USD alebo 38,2 % Fibo. úroveň, na ceste k strednej podpore vo výške 2225 USD a konfluencií 2200 – 2190 USD, zahŕňajúcej 50 % Fibo. a 50-dňový jednoduchý kĺzavý priemer (SMA). 

Na druhej strane, akýkoľvek ďalší pohyb nahor bude s väčšou pravdepodobnosťou čeliť silnému odporu a zostane obmedzený v blízkosti regiónu 2350 – 2355 USD.

Ďalšou relevantnou prekážkou je oblasť ponuky 2380 USD, po ktorej nasleduje hranica 2400 USD a historický vrchol v blízkosti oblasti 2431 – 2432 USD.

Trvalá sila nad rámec toho druhého bude vnímaná ako nový spúšťač pre kupujúcich obchodníkov a pripraví pôdu pre nové maximá.

Globálny rizikový sentiment naďalej podporuje zmierňujúce sa obavy z ďalšej eskalácie geopolitického napätia na Blízkom východe. Toto, spolu s objavením sa nejakého poklesu nákupov v amerických dolároch (USD), podporovaných očakávaniami Federálneho rezervného systému (Fed), pôsobí ako protivietor pre zlato.

Dnešné zverejnenie objednávok na tovar dlhodobej spotreby v USA môžu ovplyvniť dynamiku cien USD a vytvoriť krátkodobé obchodné príležitosti aj pre zlato.

V dôsledku toho je rozumné počkať na trvalý zlom a akceptáciu pod hranicou @2300 USD, kým začneme otvárať nové pozície na predaj.