🔰Predpoveď zlato (XAUUSD)

Technické podmienky prekúpenosti môžu tento týždeň odradiť nových kupujúcich a pripraviť sa tak na korekcie.

Zlato minulý týždeň ignorovalo pretrvávajúcu silu amerického dolára (USD) a vyšplhalo sa nad 2 200 USD.

Zameranie trhu sa presúva na budúcotýždňové zverejnenie kľúčových makroekonomických údajov z USA.

Ekonomický kalendár USA ponúkne niekoľko dôležitých údajov na vysokej úrovni, ktoré by mohli ovplyvniť trhové oceňovanie výhľadu sadzieb Fedu a podnietiť nové smerovanie XAU/USD.

V pondelok ISM zverejní údaje výrobného PMI za marec. Predpokladá sa, že hlavný PMI mierne vzrastie na 48.

V utorok Úrad pre štatistiku práce (BLS) zverejní údaje o voľných pracovných miestach JOLTS za február. Pokiaľ sa tieto údaje nebudú výrazne líšiť od januárových 8,86 milióna, reakcia trhu pravdepodobne zostane utlmená.

Údaje ADP Employment Change a ISM Services PMI budú zverejnené v stredu. Neuspokojivé údaje ADP by mohli spôsobiť turbulencie.

Technický výhľad:

Indikátor Relative Strength Index (RSI) na dennom grafe sa vyšplhal nad 70 a nakrátko prekonal hornú hranicu vzostupného regresného kanála z októbra, ktorý sa momentálne nachádza v blízkosti @2220 USD.

20-dňový jednoduchý kĺzavý priemer (SMA) sa ukazuje ako prvá podpora na @2160 USD pred @2135 USD (stred stúpajúceho kanála). 

Dnes nie je ľahké stanoviť nákupný cieľ pre zlato, ale okrúhla úroveň @2300 USD by mohla byť ďalšou rezistenciou v prípade, že sa zlato dlhodobo udrží nad @2220 USD a potvrdí túto úroveň ako podporu.