🔰Predpoveď zlato (XAUUSD):

Zlato dnes zaznamenalo očakávaný nárast, ktorý podporilo eskalujúce napätie na Blízkom východe, čo ešte viac zvyšuje jeho príťažlivosť ako bezpečného aktíva.

Vonkajšie faktory ovplyvňujúce trh so zlatom:

Trh zlata reaguje aj na rôzne vonkajšie tlaky. Blížiaca sa likvidácia China Evergrande Group prispela k opatrnej nálade na trhu a obmedzila okamžitý rast zlata. Navyše, keďže sa blíži zasadnutie Federálneho rezervného systému, investori pozorne sledujú akékoľvek signály o úprave sadzieb.

Potenciál na zníženie úrokových sadzieb počas tohto roka by mohol znížiť alternatívne náklady na držbu drahých kovov, a tým podporiť cenu zlata.

Technická analýza:

Zlato (XAU/USD) je v pondelok vyššie, pričom kupujúci sa snažia udržať dynamiku potrebnú na prekonanie 50-dňového kĺzavého priemeru na úrovni @2028,06 USD.

To by obrátilo stredný trend nahor a mohlo by spustiť rally k najbližšej rezistencie na @2067,00 USD, pričom by sa 50-dňová MA premenila na podporu.

Na druhej strane je kľúčová podpora @2009,00 USD. Ak sa nepodarí udržať túto úroveň, zlato bude náchylné na prepad do 200-dňového kĺzavého priemeru na úrovni @1964,21 USD.

Tón trhu bude tento týždeň v podstate určený reakciou obchodníkov na 50-dňový kĺzavý priemer.