🔰Predpoveď zlato (XAUUSD):

Od pondelka analyzujeme a očakávame pokles zlatá na úrovne v blízkosti @2013 dolárov.

Dnes ráno sme sa dočkali a zlato sa dostalo pod úroveň @2020 a dotklo sa hodnoty @2017.

Tento pokles je súčasťou opakujúceho sa modelu, čo naznačuje, že trh zostáva v medziach svojho zavedeného trendu. Pri pozorovaní tohto vzoru by investori mali hľadať potenciálnu nákupnú príležitosť, keď sa trh vráti k 50-dňovému exponenciálnemu kĺzavému priemeru a k línii vzostupného trendu.

Zlato zostáva cenným aktívom s niekoľkými faktormi, ktoré by mohli prispieť k jeho rastu. 

Jedným z takýchto faktorov je možnosť, že súčasná globálna geopolitická situácia, ktorá je navyše poznačená neistotou a nestabilitou čo sú faktory, ktoré tradične zvyšujú dopyt po zlate ako bezpečnom aktíve. 

V dôsledku toho je rozumné predpokladať, že mnohí investori zvažujú zahrnutie zlata do svojich portfólií, aspoň do určitej miery.

Významná úroveň odporu je stále umiestnená na úrovni @2075 USD, čo predstavuje impozantnú bariéru pre akékoľvek pokusy o prelomenie. 

Akonáhle bude však táto úroveň prekročená, je pravdepodobné, že bude trh svedkom nárastu obchodnej aktivity.

Celkovo prevládajúci scenár naznačuje, že hodnotovo orientovaní investori budú naďalej prejavovať záujem o zlato. V prípade prepadnutia pod 50-dňovú EMA a líniu vzostupného trendu by úroveň 2000 USD a nižšie slúžila ako kritická úroveň podpory.

Akýkoľvek ďalší pokles by vyvolal obavy z možného zlyhania zlata. Napriek tomu je dôležité zdôrazniť, že trh zostáva pevne vo vzostupnom kanáli.

Vo svetle pokračujúcich geopolitických turbulencií a volatility na dlhopisovom trhu sa však odporúča pri vstupe na trh so zlatom postupovať opatrne a hlavne nie ísť all-in.