🔰Predpoveď EUR/USD:

Pár v pondelok klesol na kľúčovú úroveň podpory na @1,0874 a potom sa vrátil späť na @1,0921 a dnes je pod tlakom aj kvôli udalostiam v globálnej ekonomike. 

Čína, druhá najväčšia ekonomika sveta má problémy, čoho dôkazom sú dnes zverejnené slabé údaje o priemyselnej výrobe.

V čínskej ekonomike je viac trhlín, keďže Country Garden, popredná realitná spoločnosť, nedokázala splatiť svoje dlhopisy. Mohla by to byť druhá najväčšia spoločnosť v Číne, ktorá spadla po krachu Evergrande pred dvoma rokmi. 

V dôsledku toho sa americký dolár stal bezpečným prístavom pre investorov.

Ďalšími kľúčovými údajmi, ktoré treba sledovať, budú nadchádzajúce údaje o maloobchodnom predaji v USA. S mierou nezamestnanosti a klesajúcimi cenami je pravdepodobné, že maloobchodným predajom sa v júli darilo. 

Ekonómovia očakávajú, že čísla ukážu, že hlavné maloobchodné tržby klesli v júli o 0,3 %, zatiaľ čo celkové číslo vzrástlo o 0,4 %.

V Európe bude kľúčovou udalosťou, ktorú treba sledovať, správa Európskej komisie o ekonomických prognózach Európy. Napriek tomu bude vplyv tejto správy na pár EUR/USD slabý.

Technická analýza EUR/USD

Pár EUR/USD bude pravdepodobne naďalej klesať, pretože predajcovia zacieľujú na trendovú čiaru na úrovni @1,0800 dolárov.