🔰Predpoveď Bitcoin (BTC/USD):

Pár BTC/USD prekonal dôležitý bod odporu na úrovni @56000 USD prvýkrát za viac ako dva roky.

To znamená, že minca vzrástla o viac ako 45 % od najnižšieho bodu v roku 2024, čo z nej robí jednu z najlepších na trhu.

Údaje zostavené CoinGecko ukazujú, že objem za posledných 24 hodín dosiahol viac ako 30 miliárd dolárov, čo je najvyšší bod za viac ako týždeň.

Bitcoin rastie kvôli pokračujúcemu prílevu ETF, ktorý vedie k väčšiemu dopytu v čase, keď ponuka na burzách ustúpila. Najnovšie údaje ukazujú, že iShares Bitcoin ETF má teraz viac ako 6,4 miliardy dolárov, zatiaľ čo FBTC sa posunul na 2,5 miliardy dolárov.

Súčasťou tohto nárastu prílevu je, že sa investori sťahujú zo spoločnosti Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ktorá stratila aktíva vo všetkých týždňoch tohto roka.

Investori sa tiež z fondu sťahujú kvôli jeho nákladovému pomeru 1,50 %.

K týmto prílevom dochádza aj vtedy, keď niektorí inštitucionálni investori prechádzajú na Bitcoin, ktorý sa stal dobrým alternatívnym aktívom.

Niektorí investori tiež prechádzajú od zlatých ETF k bitcoinom.

Minca rastie tiež preto, že sa obchodníci sústreďujú na nadchádzajúcu udalosť Bitcoin halving, ktorá sa má uskutočniť v apríli. 

Historicky sa bitcoinom darí dobre len krátky čas, preto naďalej očakávam veľmi silné výpredaje a vyberanie ziskov a poklesu o polovicu.