🔰 Predpoveď zlato (XAUUSD):

Ekonomické indikátory a reakcia zlata

V piatok ekonomický kalendár vyvrcholí v správe o inflácii PCE z USA, ktorá bude kritickým faktorom pre budúce pohyby ceny zlata.

Silné ekonomické ukazovatele by mohli vyvolať obavy z pokračujúceho zvyšovania sadzieb, čo by mohlo oslabiť príťažlivosť zlata.

Naopak, slabšie údaje by mohli posilniť očakávania znižovania sadzieb a ponúknuť zlatu ďalšiu podporu.

Nedávny pokles 10-ročného výnosu štátnej pokladnice pod 4 % predstavuje priaznivý scenár pre zlato, pretože sa stáva príťažlivejším v porovnaní s úročenými aktívami.

Prudký nárast v piatok nad @2030 USD by mohol poukazovať na nákupný trend, zatiaľ čo pokles pod @2020 USD môže naznačovať fázu vyberania ziskov.

Technická analýza:

Zlato (XAU/USD) sa obchoduje nad svojimi 200-dňovými a 50-dňovými kĺzavými priemermi na úrovni 1956,58 a 1985,49, čo naznačuje všeobecne vzostupný trend v strednodobom až dlhodobom horizonte.

Aktuálne s cenou 2024,22 sa nachádza v zóne medzi menšou podporou na 2009,00 a menšou rezistenciou na 2067,00. Blízkosť k nižšej úrovni podpory naznačuje potenciál pre konsolidáciu alebo zvrátenie, ak sa táto úroveň udrží.

Celkový sentiment na trhu sa javí ako opatrne optimistický, keďže cena zlata si udržiava svoju pozíciu nad významnými kĺzavými priemermi a kľúčovými úrovňami podpory.