🔰 Predpoveď US500Cash (SPX500):

Index S&P500 zaznamenal včera svoj prvý zisk po siedmich dňoch.

Megakapitálové spoločnosti Microsoft, Amazon a Meta Platforms citlivé na úrokovú mieru vzrástli, keď výnos z 10-ročných štátnych dlhopisov klesol o viac ako 0,26 percentuálneho bodu, čo je najväčší jednodňový pokles od roku 2009.

Bank of England, ktorá tlačila výnosy štátnych dlhopisov so splatnosťou šesť mesiacov a dlhšie nižšie, uviedla, že nakúpi dlhodobé britské dlhopisy v rámci kroku zameraného na obnovenie finančnej stability na trhoch.

Investori pozorne počúvali komentáre predstaviteľov Federálneho rezervného systému o smerovaní menovej politiky, pričom prezident Fedu v Atlante Raphael Bostic v stredu podporil ďalšie novembrové zvýšenie úrokových sadzieb o 75 bázických bodov.

Prezident Federálnej rezervnej banky v Chicagu Charles Evans povedal, že Fed pravdepodobne dostane náklady na pôžičky tam, kde majú byť, začiatkom budúceho roka.

Apple Inc klesla o 1,3% po tom, čo Bloomberg oznámil, že spoločnosť tento rok upúšťa od plánov na zvýšenie výroby svojich nových iPhonov po tom, čo sa nenaplnil očakávaný nárast dopytu.

Očakávam že v najbližších dňoch sa S&P500 vráti späť na začiatok stredajšieho odrazu o ktorom som písal včera a ten bol presne na úrovni @3600.