🔰 Predpoveď ROPA (USOIL_M3):

Zásoby API sa neočakávane zvýšili

Podľa údajov Amerického ropného inštitútu (API), v utorok zaznamenali zásoby ropy v Spojených štátoch tento týždeň neočakávane nárast o 3,69 milióna barelov. 

Analytici predpovedali pokles o 1,3 milióna barelov, čím bol tento vývoj ešte prekvapivejší. 

Celkové množstvo ropy naakumulovanej v tomto roku už dosiahlo približne 42 miliónov barelov.

Taktiež obavy z ekonomického rastu USA sa zintenzívnili, keď sa zvýšili zásoby ropy a maloobchodné tržby v apríli zaostali za očakávaniami.

 Prebiehajúce diskusie o zvýšení dlhového stropu USA ešte viac zavážili na trhu, pričom ministerstvo financií varovalo pred možnou platobnou neschopnosťou od 1. júna, ak Kongres nezačne konať.

Okrem toho sa všetky oči upierajú na blížiace sa stretnutie lídrov G7 v Japonsku od 19. do 21. mája, kde sa majú uskutočniť významné diskusie o rozšírení sankcií voči Rusku.

Informované zdroje odhalili, že G7 má v úmysle upriamiť svoju pozornosť na riešenie obchádzania sankcií, ktoré zahŕňajú krajiny tretích strán, s primárnym cieľom obmedziť nadchádzajúcu výrobu energie v Rusku a obmedziť obchod, ktorý posilní jeho vojenské kapacity.

Technická analýza

Ropa sa už dlhšie obchoduje medzí úrovňami@ 72,57 USD a 69,50 .

Trvalý pohyb pod úroveň@ 69,50 bude naznačovať, že predajný tlak je čoraz silnejší. Ak to vytvorí dostatočnú hybnú silu smerom nadol, potom sa predaj môže rozšíriť na@ 68,50 USD .

Naopak, vytvorenie dostatočnej hybnej sily nahor, by mohlo priviesť trh až k úrovni 78,02 USD.