🔰 Predpoveď indexov US500Cash (SPX500) a US100Cash (NAS100):

Americké indexy sa za posledný týždeň a pol pomerne výrazne posilnili, pričom SPX vzrástol okolo 7% a NAS100 okolo 9,2%.

Nedávne zotavenie ťažilo hlavne z predpokladu, že Fed skončil so zvyšovaním sadzieb, ale nedávne zvýšenie Austrálskej rezervnej banky a komentáre politikov Fedu boli svedkami malého zneistenia.

Predseda Fedu Powell včera odvrátil akékoľvek komentáre o menovej politike, ale dnes večer prehovorí znova a obchodníci budú pozorne naďalej sledovať akékoľvek náznaky zmeny politiky Fedu. 

Ak sadzby dosiahli svoj vrchol, potom existuje reálna šanca, že by sme mohli vidieť ďalší rast  S&P500. 

Pri pohľade na jednotlivé akcie SPX mimo technologických akcií Mega Cap sú ocenenia relatívne nízke, čo by mohlo viesť k ďalšiemu rastu po zvyšok 4. štvrťroka. To by tiež bolo v súlade s historickou výkonnosťou amerických indexov za štvrtý štvrťrok .

Po včerajšom zatvorení trhu zostalo v zelených číslach veľa spoločností, medzi ktorými sú veľké mená Walt Disney (DIS), Virgin Galactic (SPCE), AMC Entertainment (AMC) a Marathon Digital Holdings (MARA). 

Dnes je potrebné dávať pozor na akékoľvek pohyby mimo otváracích hodín.

Ako už bolo spomenuté, Nasdaq zaznamenal zisk takmer 10% z nedávnych miním vytlačených minulý týždeň. Prerušil sa kanál, ktorý bol v hre od polovice júla. Narazili sme však na kľúčovú oblasť odporu, a preto sme dnes mierne opatrní.

Ak bude hodnota US100Cash schopná posunúť sa za hranicu @15300, ďalší rast by nás mohol priviesť k ďalšej oblasti odporu okolo hranice @15500, čo bolo septembrové maximum.

Alternatívne, stlačenie nižšie a odmietnutie úrovne @15300 by nás mohlo priviesť späť k opätovnému testovaniu prelomenia kanála okolo značky @15100 pred potenciálnym býčím pokračovaním. Ak sa táto úroveň prelomí, do centra pozornosti sa pravdepodobne dostane podpora na 15 000 a možno aj 20-dňová MA na 14800.