🔰 Predpoveď EUR/USD:

Dolár sa včera voči ostatným hlavným menám obchodoval zmiešane, pričom väčšinou strácal voči menám spojeným s rizikom, ktoré pravdepodobne podporili zisky na Wall Street.

Dnes dolár prekonáva takmer všetky svoje hlavné náprotivky.

To, čo mohlo udržať obchodníkov ochotných pridať k svojim dolárovým dlhým pozíciám, boli správy, že rokovania o dlhovom strope v USA sa uberajú správnym smerom, pričom prezident Joe Biden aj republikánsky predseda Snemovne reprezentantov, Kevin McCarthy sa zhodli, že musia zabrániť katastrofe.

Prezident Biden zdôraznil ochotu nájsť spoločnú reč a povedal, že skráti svoju cestu do Japonska na výročný summit G7 a vráti sa do USA v nedeľu, pričom dodal, že všetci lídri Kongresu súhlasia s tým, že bankrot nie je možný.

V kombinácii s údajmi naznačujúcimi, že trh s bývaním sa nesmelo zlepšuje, alebo sa aspoň stabilizuje a po utorňajších lepších číslach maloobchodných tržieb, než sa očakávalo, to ukazuje obchodníkom ďalšie smerovanie zvyšovania sadzieb v júni.

História však ukazuje, že dohody o dlhových stropoch sa dosahujú na poslednú chvíľu, čo ponecháva priestor pre ďalšie správy a údaje až do 1. juna.