🔰 Predpoveď EUR/USD:

Podľa správy z piatka, vytvorila americká ekonomika v marci celkovo 236 000 nových pracovných miest, čo naznačuje, že ekonomika USA zostáva na pevných základoch, napriek deviatemu zvyšovaniu úrokových sadzieb, ktoré Federálny rezervný systém zaviedol v minulom roku v snahe skrotiť infláciu.

Podľa oficiálnych údajov, miera nezamestnanosti v krajine klesla na 3,5%, čo je tesne nad 53-ročným minimom 3,4% v januári. Niektoré podrobnosti z piatkovej správy ministerstva práce medzitým poukázali na možnosť, že inflačné tlaky môžu poľaviť a že Federálny rezervný systém sa môže čoskoro rozhodnúť zastaviť zvyšovanie úrokových sadzieb.

Priemerný hodinový zárobok sa v porovnaní s predchádzajúcimi 12 mesiacmi zvýšil o 4,2%, čo je prudký pokles zo 4,6% medziročného nárastu vo februári.

Technická analýza páru EUR/USD:

Denný graf ukazuje, že kurz EUR/USD tento týždeň pokračoval vo svojom vzostupnom trende.

Stalo sa tak s pretrvávajúcimi nádejami na hospodársky vzostup Európy.

Preto sa pár EUR/USD pohyboval nad všetkými kĺzavými priemermi a úrovňou hlavného supportu na 1,0783.

Ešte dôležitejšie je, že pár sa blíži k hodnote @1,1032. Toto je dôležitá úroveň, pretože ide o znak vzoru dvojitého topu s prepadom na @1,0515. 

Preto, aby pár pokračoval v raste, musí sa pohybovať nad touto úrovňou. Ak tak neurobí, potom bude naďalej klesať až k úrovni @1,0515.

V krátkodobom horizonte a podľa výkonnosti na hodinovom grafe sa zdá, že menový pár EUR/USD dokončil prelomenie smerom nadol. 

To naznačuje výraznú zmenu nálady na trhu.

EUR/USD sa môže naďalej pohybovať v úzkych pásmach, kým trhy nezareagujú na oznámenie americkej inflácie a čísel maloobchodných tržieb, ako aj na obsah zápisnice z posledného zasadnutia Americkej centrálnej banky.