🔰 Predpoveď EUR/USD:

Pár EUR/USD bol v posledných týždňoch v silnom vzostupnom trende, pretože investori vsadili na to, že Federálny rezervný systém ukončil zvyšovanie sadzieb .

Nedávne údaje ukazujú, že americká inflácia klesla z 3,7 % v septembri na 3,2 % v októbri. Jadrová inflácia, ktorá nezahŕňa nestále ceny potravín a energií, klesla na približne 4 %.

Ďalší dôležitý ukazovateľ inflácie, ktorý treba sledovať, príde koncom tohto týždňa, keď v USA zverejnia najnovšie údaje PCE. Ekonómovia očakávajú, že údaje ukážu, že PCE vzrástol medziročne o 3,1 %, zatiaľ čo jadro PCE vzrástlo o 3,5 %.

Ďalšou dôležitou správou pre pár EUR/USD budú blížiace sa údaje o európskej inflácii za november.

Ekonómovia očakávajú, že údaje ukážu, že inflácia v eurozóne medziročne klesla na 2,7%, čo je najnižšia hodnota od júla 2021. Očakáva sa, že základná inflácia dosiahne 3,9 %. Tieto čísla budú zverejnené v utorok.

V USA dnes zverejnia najnovšie stavebné povolenia a nové údaje o predaji domov. Očakáva sa, že stavebné povolenia prídu na 1,48 milióna a predaj nových domov sa očakáva na úrovni 721 tisíc.

Technická analýza EUR/USD:

Stochastic oscilátor sa presunul do bodu prekúpenia, čo signalizuje, že má dynamiku. Preto bude pár pravdepodobne pokračovať v raste, keď sa kupujúci zacielia na prvý bod odporu na @1,1040.