🔰 Predpoveď NAS100 (US100CASH):

Počas tlačovej konferencie, predseda FED-u Jerome Powell uviedol, že Federálny výbor pre voľný trh si vezme nasledujúcich šesť týždňov na posúdenie kumulatívneho vplyvu sprísnenia menovej politiky, kým prijme rozhodnutie o júlovom kroku.

Budúce ekonomické projekcie FED-u prekvapili trh.

Napriek počiatočnému šoku sa hlavné priemery dokázali spamätať z predchádzajúcich strát pred koncom Powellovej tlačovej konferencie.

Aj keď toto politické rozhodnutie naznačuje prechod z fázy eskalácie cyklu sadzieb do fázy kalibrácie, je zrejmé, že FED je naďalej pripravený v prípade potreby sadzby zvyšovať. 

Budúce zvyšovanie sadzieb však bude pravdepodobne prerušovanejšie a v menších štvrťročných prírastkoch, v závislosti od údajov naznačujúcich potrebu reštriktívnejšieho nastavenia sadzieb.

Investori dnes netrpezlivo očakávajú zverejnenie ďalších ekonomických údajov. Poskytnú lepší prehľad o sile trhu práce a spotrebiteľských výdavkoch. Budú tiež zverejnené týždenné čísla žiadostí o podporu v nezamestnanosti a maloobchodné tržby za máj.

Pozorne sa bude sledovať aj júnový výrobný prieskum philadelphského FED-u, ako aj májové čísla priemyselnej výroby a využitia kapacít FED-u.