🔰 Predpoveď HDP Číny prekonáva očakávania:

HANG SENG, SHANGHAI COMPOSITE

Dlhodobý signál na nákup:

Čínsky HDP a maloobchodné tržby prekonali očakávania.

Akcie Číny a Hongkongu by sa mohli pripraviť na ďalšiu etapu ísť vyššie, keďže oživenie druhej najväčšej svetovej ekonomiky naberá na obrátkach.

Údaje zverejnené v utorok ráno v Ázii ukázali, že čínska ekonomika vzrástla v januári až marci medziročne o 4,5%, čo je výrazne nad očakávanými 4% a 2,9% v predchádzajúcom štvrťroku.

Priemyselná produkcia vzrástla v marci o 3,9% v porovnaní s prognózou 4%, čo je nárast z 2,4% vo februári, maloobchodné tržby 10,6% minulý mesiac v porovnaní so 7,4% a vo februári nad 3,5%, zatiaľ čo investície do fixných aktív vzrástli v januári medziročne o 5,1%.

Zlepšenie výhľadu rastu je dobrým znamením pre akcie Číny a Hongkongu – napriek oživeniu od konca roku 2022 sa z pohľadu hodnotenia čínske akcie obchodujú pod priemerom za posledných 20 rokov.

Index Hang Seng teraz testuje rozhodujúci odpor na horizontálnej trendovej čiare, zo začiatku marca okolo 21000, čo sa zhruba zhoduje s horným okrajom kanála na dennom grafe. Rozhodujúce prelomenie odporu by mohlo otvoriť dvere smerom k januárovému maximu @22700.